Skip to main content
Article Detail

SPÄŤ NA VŠETKY TIPY

Každodenné návyky na udržanie nízkej hladiny cholesterolu

jogging Vedeli ste, že existuje niekoľko jednoduchých vecí, ktoré môžete robiť každý deň, aby ste si zlepšili hladinu cholesterolu?

Dostatok pohybu a cvičenia, zdravá strava, vyhýbanie sa škodlivým látkam, napríklad tabaku a alkoholu, to je len niekoľko spôsobov, ako si udržať zdravie. V tomto článku sme ich pre vás zhrnuli. 

 

Zdravo sa stravujte

 

Základom je pestrosť

Snažte sa, aby bol váš jedálniček čo najpestrejší, zamerajte sa na ovocie a zeleninu (aspoň päť porcií denne), zdravé obilniny, mastné ryby a chudé mäso. Ostatné potraviny si môžete dopriať, ale s mierou. Soľ a cukor (najmä v spracovaných potravinách) by sa mali obmedziť.

Zdravé tuky

Pre správne fungovanie tela sú dôležité nenasýtené tuky, ktoré sa nachádzajú napríklad v rastlinných olejoch, vajciach, orechoch a semenách. Nasýtené tuky, ktoré sa nachádzajú v masle, mastnom mäse, koláčoch a jedlách rýchleho občerstvenia, však prispievajú k vysokej hladine LDL cholesterolu a mali by sme sa im vyhýbať.

Pite viac vody

Snažte sa denne vypiť 1 až 2 litre (6 až 8 pohárov) vody alebo iných nápojov bez cukru. Najlepšie je vyhýbať sa sladkým nápojom a alkoholu, aby ste predišli rôznym zdravotným problémom vrátane vysokej hladiny cholesterolu.

Varte a jedzte inteligentne

Snažte sa jedlo neprevariť a používajte úpravu s nízkym obsahom tuku, ako sú varenie, grilovanie alebo varenie v pare. Keď je jedlo pripravené, venujte pozornosť tomu, čo jete a kedy sa cítite sýti.

Prestaňte fajčiť

Fajčenie je rizikovým faktorom kardiovaskulárnych príhod.  Jedným z najúčinnejších krokov, ktoré môžete podniknúť na zlepšenie svojho celkového zdravia, je prestať fajčiť. Ak potrebujete pri odvykaní od fajčenia pomoc, obráťte sa na svojho lekára a poraďte sa o postupe, ktorý vám bude vyhovovať.

Viac sa hýbte

Cvičenie je nevyhnutné pre udržanie dobrej kvality života a pomáha udržiavať nízku hladinu cholesterolu. V usmerneniach sa odporúča aspoň 2,5 hodiny cvičenia týždenne. Môže ísť o chôdzu, plávanie, bicyklovanie a celý rad ďalších aktivít. Nájdite si niečo, čo vás baví, pretože tak je pravdepodobnejšie, že v tom budete pokračovať. Aj malé zmeny, ako napríklad chodenie po schodoch namiesto výťahu, sa počítajú! 
Cvičenie vám pomôže udržať si hmotnosť pod kontrolou, znížiť stres a celkovo sa budete cítiť lepšie. 

Dodržiavajte zdravé návyky

Dlhodobé dodržiavanie správnych návykov je kľúčom k zdravému životnému štýlu. Ak sa vám nedarí udržať si zdravú hladinu cholesterolu pomocou zmien v životnom štýle, užívanie Arterinu raz denne môže byť dobrým riešením, ktoré vám pomôže. Roztok Arterin obsahuje prírodnú účinnú látku. Spojte zdravý život s Arterinom pre účinnejšiu kontrolu hladiny cholesterolu. Zistite viac o Arterine.

 

Featured Product

OBJAVTE ĎALŠIE PRODUKTY

Arterin® Cholesterol

Arterin® Cholesterol má jedinečné zloženie s prírodnými výťažkami a antioxidantmi2 na reguláciu hladiny cholesterolu. Všetky zložky spoločne pomáhajú kontrolovať hladinu cholesterolu a podporujú zdravie ciev.

KÚPIŤ TERAZ DOZVEDIEŤ SA VIAC