Skip to main content
Article Detail

SPÄŤ NA VŠETKY TIPY

Ako mať cholesterol pod kontrolou

vegetables V závislosti od toho, koľko cholesterolu sa už v krvi nachádza, je možné zvoliť rôzne prístupy – od prevencie až po pomoc zdravotníckeho pracovníka.

Na reguláciu hladiny cholesterolu neexistuje univerzálne riešenie. V závislosti od toho, koľko cholesterolu sa už v krvi nachádza, je možné zvoliť rôzne prístupy – od prevencie až po pomoc zdravotníckeho pracovníka. Čítajte ďalej a dozviete sa, ako regulovať hladinu cholesterolu a tým si udržať zdravie.

Fáza 0 – Prevencia

 

Pre ľudí, ktorí nemajú vysokú hladinu cholesterolu, ale chcú predísť tomu, aby im hladina cholesterolu v budúcnosti spôsobovala problémy, je kľúčové mať zdravý životný štýl. To znamená stravovať sa vyvážene, s dostatkom ovocia, zeleniny, obilnín a bielkovín a tukov. Dôležitú úlohu zohráva aj dostatok pohybu. Zo štúdií vyplýva, že fajčenie môže zvýšiť hladinu zlého cholesterolu (LDL) a znížiť hladinu dobrého cholesterolu (HDL). Preto ak chcete predísť ohrozeniu svojho zdravia, je dôležité prestať fajčiť.

Fáza 1 – Včasná intervencia

Ak ste si dali urobiť krvný test a lekár vám povedal, že máte vyššiu hladinu cholesterolu, ako by mala byť, je starostlivosť o zdravie ešte dôležitejšia. K zníženiu hladiny cholesterolu môže prispieť nižší príjem mastných potravín, najmä nasýtených tukov. Pre zdravie srdca sa okrem toho zvyčajne odporúča strava bohatá na omega-3 mastné kyseliny, ktoré sa nachádzajú napríklad v mastných rybách. 

Fáza 2 – Podpora zdravotníckych pracovníkov

V niektorých prípadoch nemusí zdravý životný štýl na udržanie hladiny cholesterolu v odporúčaných hodnotách stačiť, najmä ak máte iné rizikové faktory. V takýchto situáciách vám lekár môže predpísať lieky na zníženie hladiny lipidov, najčastejšie statíny. Je preukázané, že účinne znižujú hladinu LDL a celkového cholesterolu.

Výživový doplnok ako ďalšia podpora

It can also help to add a sterol-based food supplement like Arterin. Because plant sterols block cholesterol Pomôcť môže aj pridanie výživového doplnku na báze sterolov, ako je Arterin. Keďže rastlinné steroly blokujú vstrebávanie cholesterolu v čreve, znižujú množstvo cholesterolu, ktoré sa dostáva do krvi. Je preukázané, že znižujú hladinu cholesterolu, ak sa užívajú v dávke 1,5 g - 3 g denne ako podpora zmeny životného štýlu. Zistite viac o tom, ako vám Arterin môže pomôcť pri regulácii hladiny cholesterolu.

Featured Product

OBJAVTE ĎALŠIE PRODUKTY

Arterin® Cholesterol

Arterin® Cholesterol má jedinečné zloženie s prírodnými výťažkami a antioxidantmi2 na reguláciu hladiny cholesterolu. Všetky zložky spoločne pomáhajú kontrolovať hladinu cholesterolu a podporujú zdravie ciev.

KÚPIŤ TERAZ DOZVEDIEŤ SA VIAC